Kodėl šios salotos tapo mano vasaros išsigelbėjimu?

Salotų siela – netikėti kontrastai
Kaip pasigaminti?
- 200 g bulguro (arba pusės puodelio kuskuso, jei nerandate bulguro)
- Vidutinio agurko, supjaustyto kubeliais
180 g feta sūrio, sutrupinto rankomis (ne peiliu – taip skaniau!) - 1 mažo raudono svogūno, supjaustyto plonomis riekelėmis
- Saujos šviežių petražolių, smulkintų
- Saujos šviežios mėtos (jei neturite – tiks ir bazilikas)
- 75 g pistacijų, rupiai kapotų
- 1 skardinės avinžirnių, nuskalautų
- 1 didelės citrinos sulčių
- 2 šaukštų tikro alyvuogių aliejaus
- Žiupsnio druskos ir šviežiai maltų pipirų
Gaminimo procesas juokingai paprastas
- Išvirkite bulgurą pagal instrukciją – aš mėgstu jį truputį „al dente”, todėl vienu šaukštu sumažinu vandens kiekį. Leiskite atvėsti kambario temperatūroje – karštas bulguras „nualps” šviežias žoleles!
- Tuo metu, kai bulguras vėsta, pasiruoškite likusius ingredientus. Aš mėgstu svogūną truputį pamerkti į lediniame vandenyje ištirpintą druską – taip jis išlieka traškus, bet praranda dalį kartumo.
- Dideliame dubenyje sumaišykite atvėsusį bulgurą, avinžirnius, agurkus, svogūną, žoleles, susmulkintas pistacijas ir rankomis sutrupintą fetą.
- Apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi – būtinai naudokite šviežiai spaustą citriną, ne parduotuvėje pirktą koncentratą! Patikėkite, skirtumas milžiniškas.
- Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Švelniai išmaišykite – ne maišytuvu, o didele šaukšte ar mentelė!
- Jei turite laiko, palikite salotas pastovėti 15 minučių – per tą laiką visi skoniai susijungs į harmoniją.
Kartą, kai neturėjau laiko laukti, valgiau iškart – irgi skanu, bet po 15 minučių skonis dar labiau atsiskleidžia.
Mano mažos paslaptys
Norite mano patarimo? Jei neturite bulguro, puikiai tiks ir kuskusas – jį net lengviau paruošti, užtenka užpilti verdančiu vandeniu ir palaukti 5 minutes.
Dar vienas mano atradimas – į šias salotas puikiai tinka ir keli šaukštai granatų sėklų. Jos suteikia papildomo gaivumo ir spalvingumo.
O jei norite daugiau baltymų, įdėkite keptos vištienos krūtinėlės gabalėlių – tiesiog dangus burnoje!
Taigi, ar Dženifer tikrai valgė būtent šias salotas kasdien dešimt metų? Galbūt ne. Bet aš suprantu, kodėl ji galėjo tai daryti – jos paprastos, sočios ir nepaprastai skanios. Išbandykite patys ir suprasite, kodėl TikTok’as dėl jų tiesiog išprotėjo!