„Jennifer Aniston salotos“: receptas, kuris užkariavo internetą

Skaitymo trukmė – 4 minutės
Kai pirmą kartą išgirdau apie „Aniston salotas”, nesusilaikiau nepasijuokusi – juk mes, moterys, visada ieškome stebuklingų receptų iš žvaigždžių lūpų! Bet vos pamačiau šių salotų ingredientus, supratau – čia ne eilinis garsenybės kaprizas, o tikras skonių derinys, kurį verta išbandyti savo virtuvėje.

Kodėl šios salotos tapo mano vasaros išsigelbėjimu?

Praėjusį savaitgalį, kai termometras rodė +30, neturėjau jėgų stovėti prie karštos viryklės. Prisiminiau Dženifer salotas ir nusprendžiau pabandyti. Nuo to laiko jos tapo mano išsigelbėjimu! Jos ne tik greitai paruošiamos (užtrunka vos 20 minučių), bet ir puikiai malšina alkį nesukeldamos sunkumo jausmo. Be to, šias salotas galima susidėti į dėžutę ir neštis į darbą – kitą dieną jos tampa net skanesnės! Mano bendradarbė Rasa net prašė recepto po to, kai pamatė mane valgančią šį spalvotą patiekalą per pietus.

Salotų siela – netikėti kontrastai

Kas daro šias salotas tokias ypatingas? Kontrastai! Minkštas, sotumo jausmą suteikiantis bulguras susitinka su traškiais agurkais. Švelniai sūrus feta sūris kontrastuoja su gaiviu mėtos aromatu. O pistacijos? Jos prideda to ypatingo traškumo, dėl kurio negali sustoti valgyti. Kartą, kai baigėsi pistacijos, panaudojau skrudintas saulėgrąžas – irgi neblogai, bet originalas vis dėlto nepakeičiamas!

Kaip pasigaminti?

  • 200 g bulguro (arba pusės puodelio kuskuso, jei nerandate bulguro)
  • Vidutinio agurko, supjaustyto kubeliais
    180 g feta sūrio, sutrupinto rankomis (ne peiliu – taip skaniau!)
  • 1 mažo raudono svogūno, supjaustyto plonomis riekelėmis
  • Saujos šviežių petražolių, smulkintų
  • Saujos šviežios mėtos (jei neturite – tiks ir bazilikas)
  • 75 g pistacijų, rupiai kapotų
  • 1 skardinės avinžirnių, nuskalautų
  • 1 didelės citrinos sulčių
  • 2 šaukštų tikro alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnio druskos ir šviežiai maltų pipirų

Gaminimo procesas juokingai paprastas

  1. Išvirkite bulgurą pagal instrukciją – aš mėgstu jį truputį „al dente”, todėl vienu šaukštu sumažinu vandens kiekį. Leiskite atvėsti kambario temperatūroje – karštas bulguras „nualps” šviežias žoleles!
  2. Tuo metu, kai bulguras vėsta, pasiruoškite likusius ingredientus. Aš mėgstu svogūną truputį pamerkti į lediniame vandenyje ištirpintą druską – taip jis išlieka traškus, bet praranda dalį kartumo.
  3. Dideliame dubenyje sumaišykite atvėsusį bulgurą, avinžirnius, agurkus, svogūną, žoleles, susmulkintas pistacijas ir rankomis sutrupintą fetą.
  4. Apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi – būtinai naudokite šviežiai spaustą citriną, ne parduotuvėje pirktą koncentratą! Patikėkite, skirtumas milžiniškas.
  5. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Švelniai išmaišykite – ne maišytuvu, o didele šaukšte ar mentelė!
  6. Jei turite laiko, palikite salotas pastovėti 15 minučių – per tą laiką visi skoniai susijungs į harmoniją.

Kartą, kai neturėjau laiko laukti, valgiau iškart – irgi skanu, bet po 15 minučių skonis dar labiau atsiskleidžia.

Mano mažos paslaptys

Norite mano patarimo? Jei neturite bulguro, puikiai tiks ir kuskusas – jį net lengviau paruošti, užtenka užpilti verdančiu vandeniu ir palaukti 5 minutes.
Dar vienas mano atradimas – į šias salotas puikiai tinka ir keli šaukštai granatų sėklų. Jos suteikia papildomo gaivumo ir spalvingumo.

O jei norite daugiau baltymų, įdėkite keptos vištienos krūtinėlės gabalėlių – tiesiog dangus burnoje!
Taigi, ar Dženifer tikrai valgė būtent šias salotas kasdien dešimt metų? Galbūt ne. Bet aš suprantu, kodėl ji galėjo tai daryti – jos paprastos, sočios ir nepaprastai skanios. Išbandykite patys ir suprasite, kodėl TikTok’as dėl jų tiesiog išprotėjo!

Dalinkitės
Vyriausioji redaktorė ir grožio, mados bei stiliaus ekspertė, turinti 12 metų patirtį dirbant su turiniu moterims. Analizuoja mados tendencijas, rašo įkvepiančius straipsnius ir padeda moterims atrasti savo asmeninį stilių.